Mediden Sağlıklı Yaşam Merkezi, Parapleji ve Tetrapleji Nedir?, Osteoartrit ve Fizik Tedavi, Skolyoz Tedavisi, Siyatalji, Total Kalça Protezi, Donuk Omuz, Covid-19’da Beslenme, Diz Ağrısı, Parkinson, Ankilozan Spondilit (AS), Omuz Ağrısı, Neden Klinik Pilates?, Hemipleji, Osteoartrit, Bel ağrısı nedir, neden kaynaklanır?

Fizyoterapi, Ortopedik Rehabilitasyon, Sporcu Rehabilitasyonu, Nörolojik Rehabilitasyon, Geriatrik Rehabilitasyon, Manuel Terapi, Ön Çapraz Bağ Yaralanması, Bel Kayması, Boyun Düzleşmesi, Manuel Terapi, Beslenme ve Diyet, Kalça Ağrısı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,

Postür Egzersizleri, Skolyoz Rehabilitasyonu, Solunum Terapisi, Pilates, Yoga, Fonksiyonel Fitness, Beslenme ve Diyet, Menisküs ve Fizyoterapi, Fibromiyalji Sendromu Nedir?, Yaşlı Bireylerde Egzersizin Önemi, Boyun Fıtığı, Sporcu Rehabilitasyonu, Spinal Kord Yaralanmaları,

Sporcu Rehabilitasyonu




Sporcu rehabilitasyonu, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında özelleşmiş bir alt birim olup sporcularda meydana gelen kas ve iskelet sistemindeki bir çok problemin rehabilitasyonunda, alanında uzman fizyoterapistler tarafından uygulanır.

Sporcu rehabilitasyonunda amaç; sporcunun mevcut problemini çözmek, spora dönüşünü en iyi şekilde sağlamak ve yeniden problemin tekrarlanmasını önlemek amacıyla; spora göre olası sakatlanma ihtimallerini önceden çok iyi şekilde analiz edip bu risklere göre antrenman ve egzersiz düzenlemesi yapmaktır.


Sporcu Rehabilitasyonu uygulama alanları nelerdir?

Yapılan sporun türüne göre kas ve iskelet sisteminde çeşitli hasarlar oluşabilir. En çok karşılaşılan problemler;
Futbolcularda menisküs ve ön çapraz bağ yırtıkları,
Tenisçilerde tenisçi dirseği,
Basketbolcularda sıçrayıcı diz hastalığı,
Halı saha amatör futbolcularında aşil tendon yaralanmaları,
Voleybolcularda omuz problemleri,
Boksörlerde serçe parmak kırığı vb.
Travma ve overuse’a (aşırı kullanma) bağlı oluşan problemleridir.



Sporcu rehabilitasyonunda rehabilitasyon süreci nasıl işler?
Sporcu rehabilitasyonunda süreç alanında uzman fizyoterapistin klinik karar vermek ve problem çözebilmek amacıyla yapmış olduğu sporcuya özel analiz ve değerlendirmelerin yapılması ile yaralanmadan hemen sonra başlar ve spora dönüşe kadar geçen süreci kapsar.
Rehabilitasyonun hedefleri sporcunun yapmış olduğu spordaki aktivite seviyesi ve yaralanmanın tipi göz önünde bulundurularak belirlenir. Sporcu rehabilitasyonunda hedefler, ağrı ve ödem kontrolü, eklem hareket alanının ve yumuşak dokuların esnekliğinin kazandırılması, kas kuvvet ve enduransının geliştirilmesi, spora özel beceri paternlerinin geliştirilmesi, kardiovasküler enduransın geliştirilmesi, yeniden yaralanmanın önlenmesine yönelik koruyucu egzersizlerin devamlılığının sağlanmasıdır.

Sporcu rehabilitasyonunda tedavi süresi ne kadardır?
Tedavi süresi sporcunun yapmış olduğu sporun türüne, var olan probleminin şiddetine, süresine, eşlik eden diğer problemlerine, rehabilitasyon sürecine katılımına ve katılımın düzenliliğine bağlı olarak değişkenlik gösteren; yaralanma ile başlayan ve spora dönüşe kadar devam eden bir süreci kapsamaktadır.
 

  • Tuğba EKİN

    06/01/2023 15:56

     Fizik tedavinin seans süresi ne kadardır? Fizik tedaviye kaç gün gelmem gereklidir?

    Fzt. Merve Mergensoy

    08/01/2023 12:35

    Fizik Tedavi’nin ortalama seans süresi 45 dakika ile 1,5 saat arasında değişmektedir. Ancak rehabilitasyon uygulamaları yapılan ortopedik ve nörolojik hastalıklarda daha da uzun sürebilir. Toplam seans sayısı ise 10 – 30 arasında değişir. Rehabilitasyon uygulamalarında hastaya göre değişmekle birlikte seans sayısı da artabilmektedir.

  • Batuhan ÖZDEN

    30/04/2023 14:33

    Aşil tendonumu zorladığım için ağrım var. Bununla ilgili tedaviniz var mı?

    Fzt. Cihat UYSAL

    01/05/2023 18:30

    Evet, doktor muayenesi sonrası gerekli tetkikler yapıldıktan sonra size özel bir fizik tedavi programıyla tedavinize başlıyoruz.

  • Yağmur ÇETİN

    23/03/2023 14:20

    Bel fıtığı olan biri spor yapabilir mi?

    Fzt. Merve Mergensoy

    24/03/2023 16:03

    Bazı önlemler ve uzmanların desteğiyle, en sevdiğiniz spora kısa zamanda geri dönebilirsiniz ve hatta üst düzey sportif aktiviteler yapabilirsiniz. Özellikle iyileşme sürecinin başında aerobik egzersizler, kan dolaşımını arttırdıkları ve ödemin giderilmesine yardımcı oldukları için oldukça faydalıdır.

  • Memnuniyet Videoları

    Danışma

    Bizi Arayın
    Yol Tarifi
    Whatsapp