Mediden Sağlıklı Yaşam Merkezi, Parapleji ve Tetrapleji Nedir?, Osteoartrit ve Fizik Tedavi, Skolyoz Tedavisi, Siyatalji, Total Kalça Protezi, Donuk Omuz, Covid-19’da Beslenme, Diz Ağrısı, Parkinson, Ankilozan Spondilit (AS), Omuz Ağrısı, Neden Klinik Pilates?, Hemipleji, Osteoartrit, Bel ağrısı nedir, neden kaynaklanır?

Fizyoterapi, Ortopedik Rehabilitasyon, Sporcu Rehabilitasyonu, Nörolojik Rehabilitasyon, Geriatrik Rehabilitasyon, Manuel Terapi, Ön Çapraz Bağ Yaralanması, Bel Kayması, Boyun Düzleşmesi, Manuel Terapi, Beslenme ve Diyet, Kalça Ağrısı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,

Postür Egzersizleri, Skolyoz Rehabilitasyonu, Solunum Terapisi, Pilates, Yoga, Fonksiyonel Fitness, Beslenme ve Diyet, Menisküs ve Fizyoterapi, Fibromiyalji Sendromu Nedir?, Yaşlı Bireylerde Egzersizin Önemi, Boyun Fıtığı, Sporcu Rehabilitasyonu, Spinal Kord Yaralanmaları,

Parkinsona Ne İyi Gelir?

Parkinsona Ne İyi Gelir?

Parkinson yaşlılık ile ilişkili bir nörolojik bozukluktur. Nörolojik Bozukluklar Enstitüsü’ne göre, Parkinson hastalığı, beyin hücrelerinde dopamin üretiminin kaybına neden olan ilerleyici motor sisteminin bir bozukluğudur.

Parkinson hastalığı nasıl olur?

Parkinson yaşlılık ile ilişkili bir nörolojik bozukluktur. Nörolojik Bozukluklar Enstitüsü’ne göre, Parkinson hastalığı, beyin hücrelerinde dopamin üretiminin kaybına neden olan ilerleyici motor sisteminin bir bozukluğudur. Genellikle 50 yaşından sonra olur. Parkinson hastalığı tam bir tedavi olmamasına rağmen, hastalığın belirtisi yavaşlayabilir. Bununla birlikte, bitkisel ilaçlar ku
Parkinsona iyi gelen yiyecekler: Parkinson için şifalı bitkiler
– Kadife fasulye
Parkinson hastalığı için iyi olan besinler arasında kadife fasülyesi bulunur. Parkinson tedavisinde kullanılan kadife fasülye Hindistan’da sıklıkla kullanılmaktadır. Bu besin maddesi ile 200’den fazla doğal ilaç formülasyonu oluşur.
– Japon eriği
Japon otu, ginkgo biloba parkinson hastalığını tedavi etmek için kullanılan başka bir bitkisel çözümdür. Bu bitki eski çağlardan beri kullanılmaktadır. Parkinson hastalığının yanı sıra birçok hastalığın tedavisinde kullanılır.
– Fasulye
Fasulye lifli bir besindir ve düşük yağ içeriğine sahiptir. Protein bakımından da daha yüksektir. Beyindeki dopamin düzeylerini dengelemeye yardımcı olan temel bileşikleri içerir. Fasulyeler; protein bazlı amino asit tirozin ve bu maddelerin beyindeki dopamin miktarını artırdığı öne sürülmüştür. Dopaminerjik düzeylerin yükselmesi Parkinson hastalığını ve diğer nörolojik değişiklikleri önler.
Parkinson hastaları ne yemeli?
– Fındık
Fındık ek bir protein kaynağıdır ve fenilalanin adı verilen bir maddedir. Fenilalanin, dopamin seviyelerini önemli ölçüde artırır. Bu nedenle, parkinson hastalığı gibi beyin sinirlerinde meydana gelen hastalıkları önler. Fındık tüm beyin hastalıklarını önlemeye yardımcı olur. Fenilalanin, tirozinin beyinde daha fazla dopamin üretmesine izin verir. Fındık ayrıca aynı fasulyeler gibi çalışır. Fındık yanında ceviz, badem, kaju ve fıstık gibi fındık da tüketilebilir.
– Muz
– Ay çiçeği tohumları
Moonberry tohumları, parkinson hastalığının tedavisinde çok etkilidir. Bu çekirdekler E vitamini, lif ve protein açısından oldukça zengindir. Ayçiçeği tohumu da triptofan, dopamin veya beyin seviyelerini artırır. Parkinson hastalığının ciddi bir sorun olduğu bildirilmesine rağmen, Moonberry tohumu günlük diyete dahil edilmelidir. Bir kase yoğurt veya yulaf ezmesi üzerine serpilerek tüketilebilir.
– Zenginleştirilmiş un
Yüksek lif alımı genellikle parkinson hastalarında kabızlığı hafifletebilir. Diyette bulunan yüksek lifli yiyecekler sindirim problemlerini hafifletmeye de yardımcı olur. Makarna, tahıl gevrekleri ve atıştırmalıklar tüketilebilir. Besleyici kepekli tahıllar, arpa, yulaf, kahverengi pirinç, yabani pirinç, bulgur, kepekli ve patlamış mısır da tüketilebilir.
– Parkinson hastalığına iyi gelen gıdalar
Proteinler ve amino asitler beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olur. Bu nedenle özellikle et, balık ve süt ve peynir gibi süt ürünleri tüketilmelidir. Balık ve süt ürünleri kalsiyum ve D vitamini açısından zengin olduğundan, osteoporozu da önlerler.
– Şekerli besinler tüketilmemelidir.
Şekerli yiyecekler kilo aldırırken aynı zamanda vücut sağlığını da bozarlar. Genel sağlık için kilo kontrolü sağlamak önemlidir. Aşırı şeker alımından kaçınmak için, hazır yiyeceklerden, hamburgerlerden ve gazlı içeceklerden içeceklerden kaçınılmalıdır. Ayrıca reçel, kek ve kek gibi yiyeceklerin tüketimi de sınırlandırılmalıdır.

Bizi Arayın
Yol Tarifi
Whatsapp