Mediden Sağlıklı Yaşam Merkezi, Parapleji ve Tetrapleji Nedir?, Osteoartrit ve Fizik Tedavi, Skolyoz Tedavisi, Siyatalji, Total Kalça Protezi, Donuk Omuz, Covid-19’da Beslenme, Diz Ağrısı, Parkinson, Ankilozan Spondilit (AS), Omuz Ağrısı, Neden Klinik Pilates?, Hemipleji, Osteoartrit, Bel ağrısı nedir, neden kaynaklanır?
Fizyoterapi, Ortopedik Rehabilitasyon, Sporcu Rehabilitasyonu, Nörolojik Rehabilitasyon, Geriatrik Rehabilitasyon, Manuel Terapi, Ön Çapraz Bağ Yaralanması, Bel Kayması, Boyun Düzleşmesi, Manuel Terapi, Beslenme ve Diyet, Kalça Ağrısı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,
Postür Egzersizleri, Skolyoz Rehabilitasyonu, Solunum Terapisi, Pilates, Yoga, Fonksiyonel Fitness, Beslenme ve Diyet, Menisküs ve Fizyoterapi, Fibromiyalji Sendromu Nedir?, Yaşlı Bireylerde Egzersizin Önemi, Boyun Fıtığı, Sporcu Rehabilitasyonu, Spinal Kord Yaralanmaları,
Sağlıklı kişilerin uçak yolculuğu yapmasında herhangi bir sorun yoktur. Nezle veya grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonu olanlarda kulak tıkanıklığına yol açsa da, kronik hastalığı olmayan kişiler rahatlıkla uçak yolculuğu yapabilmektedir. Ancak, çeşitli kronik hastalığı olanların uçağa binmesinde sakınca olup olmadığı merak konusudur.
Günümüzde uçak yolculukları epey popüler olmuş ve her yıl milyonlarca kişi bir yerden bir yere gitmek için kolaylık ve hızından dolayı uçağı tercih eder hale gelmiştir. Sağlıklı kişilerin uçak yolculuğu yapmasında herhangi bir sorun yoktur. Nezle veya grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonu olanlarda kulak tıkanıklığına yol açsa da, kronik hastalığı olmayan kişiler rahatlıkla uçak yolculuğu yapabilmektedir. Ancak, çeşitli kronik hastalığı olanların uçağa binmesinde sakınca olup olmadığı merak konusudur.
Bu yazımızda, uçağa binmesi sakıncalı olan kalp ve damar hastalıkları belirtilmiştir. Bu hastalıkların geçirilme zamanı da büyük önem taşıdığından, hastalıklar ve hastalığın meydana geldiği zaman da belirtilmiştir.
Aşağıdaki liste bilgi verici mahiyette olup, en uygun tavsiye doktorunuzdan alınandır. Çünkü doktorunuz sizi bir birey olarak tümüyle değerlendirecektir.
Aşağıda yazılan hastalıkların yanında farklı rahatsızlıklarınız da bulunabilir. İşte bu nedenle, rahatsızlıklarınızı ve sizi en iyi bilen doktorunuzun vereceği karar vazgeçilmez olmalıdır.
Uçak yolculuğunun sakıncalı olduğu kalp ve damar hastalıkları nelerdir ?
Kontrol edilemeyen kalp çarpıntıları ve ritim bozuklukları,
Kontrol edilemeyen yüksek tansiyon,
Şiddetli ve belirti veren kalp kapağı hastalıkları,
Son bir hafta içinde geçirilmiş hafif şiddette kalp krizi,
Son 4-6 hafta içinde geçirilmiş şiddetli kalp krizi,
Son 10 gün içinde geçirilmiş koroner baypas ameliyatı,
Son 5 gün içinde anjiyo yapılması ve stent takılması,
Son 10 gün içinde beyin damarlarını etkileyen bir kaza geçirilmiş olması,
Şiddetli kalp yetmezliği.
Uçak yolculuğunda oksijen miktarındaki azalma yukarıdakilere ek olarak, aşağıdaki hastalıklarda sorunlara yol açabilir:
Deniz seviyesindeki oksijen miktarına ihtiyacı olan hastalar,
Kalp yetmezliği,
Siyanotik doğumsal kalp hastalıkları,
Primer pulmoner hipertansiyon.
Yazımızda listelenen kalp damar hastalıklarına ait rahatsızlığı olanlar, uçak yolculuğu öncesi mutlaka doktoruna danışmalıdır.