Mediden Sağlıklı Yaşam Merkezi, Parapleji ve Tetrapleji Nedir?, Osteoartrit ve Fizik Tedavi, Skolyoz Tedavisi, Siyatalji, Total Kalça Protezi, Donuk Omuz, Covid-19’da Beslenme, Diz Ağrısı, Parkinson, Ankilozan Spondilit (AS), Omuz Ağrısı, Neden Klinik Pilates?, Hemipleji, Osteoartrit, Bel ağrısı nedir, neden kaynaklanır?

Fizyoterapi, Ortopedik Rehabilitasyon, Sporcu Rehabilitasyonu, Nörolojik Rehabilitasyon, Geriatrik Rehabilitasyon, Manuel Terapi, Ön Çapraz Bağ Yaralanması, Bel Kayması, Boyun Düzleşmesi, Manuel Terapi, Beslenme ve Diyet, Kalça Ağrısı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,

Postür Egzersizleri, Skolyoz Rehabilitasyonu, Solunum Terapisi, Pilates, Yoga, Fonksiyonel Fitness, Beslenme ve Diyet, Menisküs ve Fizyoterapi, Fibromiyalji Sendromu Nedir?, Yaşlı Bireylerde Egzersizin Önemi, Boyun Fıtığı, Sporcu Rehabilitasyonu, Spinal Kord Yaralanmaları,

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Ürün Kategorileri

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Nedir?
Fizik tedavi ve rehabilitasyon, ; İnsanlarda doğuştan veya sonradan ortaya çıkan bozulmuş motor fonksiyonları restore etmek veya geliştirmek, hareket kabiliyetini arttırmak, ağrılı durumların tedavisini gerçekleştirmek, yaralanma ve hastalık durumlarının getirebileceği fiziksel problemleri iyileştirmek veya önlemek için yapılan fizik tedavi uzman hekimi ve fizyoterapistler tarafından planlanan ve uygulanan uygulamaların tümünü kapsar.
Fizik tedavi ve rehabilitasyonun temel amacı, var olan hastalıklar ve travmalar sonucu meydana gelen fonksiyonel bozukluğun ve hastanın yaşam kalitesinin düşmesine neden olan problemin ortadan kaldırılması, kişinin bağımsız hareket seviyesinin artırılması, mevcut ağrı ve diğer şikayetlerinin giderilmesidir.
Fizik tedavi ve rehabilitasyon programlarında kişinin hayatını ve yaşam kalitesini etkileyen engellilik durumunun iyileştirilmesi ve ortadan kaldırılması için diğer tıp branşları ile birlikte çalışarak, bir ekip çalışması halinde hareket edilir. Ortak amaç hastanın sosyal yaşamına en iyi şekilde geri dönmesini sağlamaktır.
Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne başvuran hastanın tedavi sürecinin belirlenmesi için gereken değerlendirme ve analizler uzman hekim ve fizyoterapistler tarafından uygulanır.
Yapılan analizler sonucunda hastanın mevcut durumu dikkate alınarak en uygun tedavi seçeneği seçilir ve uygulanır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ne ile İlgilenir?
Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü, hastalarda meydana gelen ağrıların ve inflamasyonun giderilmesi, kan dolaşımının sağlanması, ilaç ihtiyaçlarının azaltılması, duruş bozukluklarına bağlı olarak gelişen postür problemlerin ortadan kaldırılması, denge ve koordinasyon bozukluklarının giderilmesi, kas kuvvet ve enduransının geliştirilmesi ile ilgilenir.
Yapılan tedavilerde hastaya ve hastanın fiziksel bulgularına özel programlar oluşturulur, tedaviler bu şekilde düzenlenip uygulanır. Birçok farklı tedavi yöntemi ile hareket kısıtlılığına yol açan durum veya durumların ortadan kaldırılması ve kişinin normal hayatına dönmesi hedeflenir.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünün uzmanlık alanına giren diğer tedaviler şunlardır;
Beyin felci ya da omurilik felci yaşayan hastaların hareket kayıplarının en iyi seviyeye getirilmesi, eklem hareketlerinin korunması, hayat kalitelerinin yükseltilmesi
Spor yaralanmalarına ya da travmalara bağlı olarak gelişen menisküs, kas zedelenmeleri, kırık ve diğer yaralanmaların rehabilitasyonu
Romatizmal hastalıkların tanı ve tedavisi sonrasında özel fizik tedavi yöntemleri ile hastanın hareketlerinin artırılması, semptomlarının azaltılması
Bel ve boyun fıtığı operasyonu öncesi ve sonrasında hastaların günlük aktivitelerine hızlı bir şekilde dönebilmesi için rehabilitasyon
Skolyoz olarak adlandırılan omurga eğriliği problemlerinin rehabilitasyonu
Osteoporoz gibi dejeneratif eklem hastalıklarının rehabilitasyonu
Fibromiyalji ve miyofasiyal ağrı sendromuna bağlı gelişen ağrılı durumlar ve hareket problemlerinin giderilmesi, hastaların yaşam kalitelerinin ve refah seviyelerinin artırılması
El ve el bileği yaralanmaları sonrasında uygulanan mikro cerrahi operasyonlar sonrası rehabilitasyon
Boyun çevresindeki kasların spazmına bağlı gelişen baş ağrıları tedavisi
Bacak ve kol bölgesinde meydana gelen sinir sıkışmalarının tedavisi
Kas ve iskelet sisteminde meydana gelen kas spazmlarının ve diğer problemlerin manuel terapi yöntemleri ile tedavisi

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulamaları Nelerdir?

Egzersiz:
Fiziksel durumu geliştirmek veya sürdürmek ve sağlık amacıyla yapılan sistemli ve düzenli fiziksel aktiviteler bütünüdür. Fonksiyon kaybı yaşayan bireylerin tekrar günlük yaşam aktivitelerinde yeterli bağımsızlığı sağlamak, var olan potansiyellerini açığa çıkarmak için kullanıldığı gibi sağlıklı bireylerde kalp krizi, kalp ve damar rahatsızlıkları, tip 2 diyabet, bazı kanser türleri ve şişmanlığın önlenmesinde de önemli bir etkendir.

Elektroterapi:
Ağrıyı ve kas güçsüzlüğünü ortadan kaldırmak, vücut fonksiyonlarını iyileştirmek amacıyla değişik frekanslarda elektrik akımlarının kullanılmasına Elektroterapi denir.

Fototerapi:
Lazer ve UV ışınlarının doğru bölgelere uygulanması ile yapılan tedavi türüdür.

Hidroterapi:
Su ile yapılan tedavi yöntemlerine verilen genel isimdir. hastalara sıcak su küveti, kontrast banyo, kaplıca ve girdap banyosu gibi uygulamalar yapılır.

Manuel Terapi:
Manuel terapi elle uygulanan tedavi anlamına gelmektedir. Ülkemizde son yıllarda popüler olmasına rağmen geçmişi çok daha eskiye hatta yüzyıllar öncesine dayanan bilimsel olarak literatüre girmiş, kanıta dayalı bir tedavi yöntemidir.

Manuel tedavide temel amaç, kişinin cerrahi bir müdahale ve farmakolojik bir ajan kullanılmadan fiziksel sağlığına kavuşmasını ve iyilik halinin devamlılığının sağlanmasıdır. Manuel terapide gerekli eklem mekanizmaları ve doku fizyolojisi kullanılarak vücuda doğru dokunuşları yapmak ve doğru etkileri almak hedeflenir.

Mekanoterapi:
Yumuşak dokuları germek ya da eklem aralarını genişletmek amacı ile vücudun belli bir bölgesine uygulanan çekme tedavisine mekanoterapi adı verilmektedir.

Termoterapi:
Problemli bölgeye yüzeysel ya da derin ısı uygulamalarının yapılmasını içeren bu yöntem, sıcak paketler, yüksek frekanslı elektrik akımları diğer bir deyişle mikro dalga kullanımı, ultrason tedavisi, kızılötesi ışın, ve parafin banyosu vb. uygulamaları içermektedir.

Kriyoterapi:
Ağrılı bölgeye uygulanan soğuk su paketi, buz torbası, sprey, sıvı nitrojen ve soğuk kompresler vb. uygulamaları içerir.

Fizik Tedavi Uzmanı ve Fizyoterapist Kimdir?

Robotik rehabilitasyon:
Robotik Rehabilitasyon, robotik ve mekanik cihazların rehabilitasyon amacı ile kullanılmasıdır. Bu cihazlarda bulunan sensör ve geri bildirim sistemleri rehabilitasyonun başarısına önemli ölçüde katkı sağlar.
Robotik rehabilitasyon ve sanal gerçeklik günümüzde giderek artan ölçüde modern tıbbın bir parçası haline gelmektedir.

Bizi Arayın
Yol Tarifi
Whatsapp