Mediden Sağlıklı Yaşam Merkezi, Parapleji ve Tetrapleji Nedir?, Osteoartrit ve Fizik Tedavi, Skolyoz Tedavisi, Siyatalji, Total Kalça Protezi, Donuk Omuz, Covid-19’da Beslenme, Diz Ağrısı, Parkinson, Ankilozan Spondilit (AS), Omuz Ağrısı, Neden Klinik Pilates?, Hemipleji, Osteoartrit, Bel ağrısı nedir, neden kaynaklanır?

Fizyoterapi, Ortopedik Rehabilitasyon, Sporcu Rehabilitasyonu, Nörolojik Rehabilitasyon, Geriatrik Rehabilitasyon, Manuel Terapi, Ön Çapraz Bağ Yaralanması, Bel Kayması, Boyun Düzleşmesi, Manuel Terapi, Beslenme ve Diyet, Kalça Ağrısı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,

Postür Egzersizleri, Skolyoz Rehabilitasyonu, Solunum Terapisi, Pilates, Yoga, Fonksiyonel Fitness, Beslenme ve Diyet, Menisküs ve Fizyoterapi, Fibromiyalji Sendromu Nedir?, Yaşlı Bireylerde Egzersizin Önemi, Boyun Fıtığı, Sporcu Rehabilitasyonu, Spinal Kord Yaralanmaları,

Diş Gıcırdatmaya Ne İyi Gelir?

Diş Gıcırdatmaya Ne İyi Gelir?

Diş Gıcırdatmaya; Sıcak kompres, Gıcırdatma önleyici masaj, Kediotu yağı, Lavanta, Zerdeçal ve süt çok iyi gelmektedir. Ama en doğru çözüm hekime başvurulmalıdır.

Diş gıcırdatma problemi diş bozukluklarına neden olan yaygın bir sorundur. Birçok insan bilinçsizce dişlerini uykusunda öğütüyor. Bazı durumlarda, uyanıkken bilinçsiz olabilir. İnsanlar çoğu zaman bunu fark etmezler. Bu, dişlerde ciddi hasara yol açarak dişlerin sıkışmalarına ve kuvvetli bir şekilde sürtünmesine neden olabilir. Diş gıcırtı problemi, kas, doku ve çene etrafındaki bölgelerde tekrarlayan basınç ile meydana gelir ve bu basınç yaklaşık 1200 kilodur. Çene eklemi bozuklukları çene ağrısı, baş ağrısı, kulak ağrısı, kırık ve çarpık dişler ve diğer diş problemlerine yol açabilir. Temporomandibular eklem de eklem disfonksiyonuna (TME) neden olabilir. Diş öğütme probleminin en yaygın nedenleri; stres, depresif öfke ya da hüsran, yanlış hizalanmış dişler, diş ve çene bozukluğu, parkinson ya da Huntington, çeşitli parazit istilası ve bazı ilaçların yan etkileri. Sıklıkla, bir doktor baş ağrısı veya diş ağrısı gibi belirtilerle başvurulur. Bu durum diş taşlama alışkanlığının en yaygın nedeni olabilir. Bazı bitkisel ve doğal çözümler geviş getiren alışkanlığı önlemek için uygulanabilir.

Diş Gıcırdatmaya Ne İyi Gelir?

1. Sıcak kompres
Çene alanlarına ısı uygulamak çenenin sıkışmasını ve diş taşlama alışkanlığını önleyebilir. Ayrıca ısı; Çene ve ağız kaslarını rahatlatmaya yardımcı olur.
– Bir bez sıcak suda ıslatılır ve fazla su sıkılır.
– Nemli bez çene etrafına yerleştirilir.
– Bu prosedür çene kaslarını gevşetmek ve dişlerin gıcırdamasını önlemek için günde iki kez uygulanabilir.
– Yatağa gitmeden önce sıcak bir banyo yapabilirsiniz. Sıcak su, geçici olarak çene kaslarını gevşetir.
2. Diş gıcırdatma önleyici masaj
Boyun ve omuzlarda dairesel hareketle masaj yapılabilir. Aynı şekilde yüz kasları rahatlayabilir. Yatmadan önce birkaç dakika almanız tavsiye edilir. Bu kas gerginliğini azaltmaya yardımcı olur. Böylece ağrı azalır ve diş sıkışması giderilir. Diş bileme işleminin ana nedeni devam etmektedir. Masaj stres yönetimi açısından da yararlı olacaktır.
3. Kediotu yağı
Valerian kasının rahatlamasına yardımcı olacak özellikler vardır. Ayrıca uyku kalitesini arttırır. Bu nedenle uyku sırasında diş gıcırtı problemi için de kullanılabilir.
– Birkaç damla kediotu yağı ve bir çay kaşığı zeytinyağı karıştırılır. Bu karışım, çene ve boyun bölgesinde hafifçe masaj yapılır.
– Ayrıca, düzenli olarak kediotu çayı içilebilir.
4.Lavanta
Lavanta, biyoaktif bileşenler nedeniyle sinir sistemi üzerinde sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etki yaratır. Ayrıca rahatlama sağlar ve uyumaya yardımcı olur.
– 3 veya 4 damla lavanta esansiyel yağı, bir tatlı kaşığı badem yağı veya zeytinyağı karıştırılır.
– Bu karışım çene ve boyun bölgesine masaj yapılarak uygulanır.
– Bu, günde bir kez ve yatmadan önce yapılabilir.
5. Diş gıcırdatma bitkisel tedavi
Gergin olduğunuzda ya da stres altında olduğunuzda, uykusuzluk ve diş çıtırtı alışkanlıkları geliştirebilirsiniz. Bu koşulları önlemek için bir bardak bitki çayı yatağın önüne alınabilir. Sıcak bitki çayı vücutta rahatlatıcı bir etki gösterir. Bitkisel çaylar sadece genel vücut sağlığı için değil, aynı zamanda çene ve yüz kasları için de faydalıdır. Özellikle yeşil çay ve papatya çayı tüketilebilir.
– İki çay kaşığı kuru papatya çiçeği bir bardak sıcak su ile karıştırılır.
– Beş dakika demlenmesi bekleniyor.
– Filtre ve biraz limon suyu ve bal ekleyin.
– Bu çay yatmadan önce bir veya iki saat tüketilebilir.
6. Zerdeçal ve süt
Zerdeçal ve süt bir araya geldiğinde, diş de taşlama problemleri için kullanılabilir. Sütte uyumasına yardımcı olan amino asit triptopları vardır. Ayrıca, diş sağlığı için kalsiyum içeren süt de çok önemlidir. Bazı zerdeçal ekleyerek tüketilebilir. Bu aynı zamanda ortaya çıkan diş ve çene ağrılarını azaltmaya da yardımcı olur.
– Bir bardak süt ısındı.
– Sütü kaynatmaya başladığında, bir kaşık zerdeçal tozu ekleyin.
– Süt hardal rengine dönüşene kadar yavaşça karıştırılır.
– Sonra bir çorba kaşığı bal ekle.
– Her gün yataktan yaklaşık 30 dakika önce tüketilebilir.
7. Kalsiyum ve magnezyum takviyesi
Diş beyazlarını çıkarmak ve diş eti öğütme etkisi nedeniyle dişleri güçlendirmek için kalsiyum veya magnezyum takviyeleri kullanılabilir. Kas fonksiyonu ve sinir sistemi sağlığı için kalsiyum ve magnezyum gereklidir. Ayrıca bu mineraller diş yapısını destekler. Vücutta kalsiyum ve magnezyum eksikliği olduğunda; spazmlar, kramplar, tansiyon ve diğer kas problemleri oluşabilir.
– Kalsiyum ve magnezyum tozu her gün 2: 1.00 mg kalsiyum ve 300 miligram magnezyum oranında alınabilir. 1000 miligram kalsiyum ve 400-600 mg magnezyum yavaş yavaş kaldırılabilir.
– Toz takviyeleri, portakal veya greyfurt suyu gibi asidik sıvılara da eklenebilir.
– İki ay boyunca her gün içmek tavsiye edilir.
Not: Kalsiyum ve magnezyum takviyeleri doktor gözetiminde alınmalıdır.
8. C vitamini
C vitamini vücudun düzgün çalışması için çok önemlidir. Bu vitamin, zihinsel sağlığı düzenleyen anahtar nörotransmiter ve dopamin üretimini sağlar. Düz kas hareketlerini kontrol etmede de önemli bir rol oynar. C vitamini eksikliği, adrenalin ve noradrenalin düzeylerindeki dengesizlik, sinir sistemini etkiler ve hatta strese neden olabilir.
– C vitamini takviyesi doktora danışılarak alınabilir.
– Ayrıca, C vitamini açısından zengin gıdaların tüketimi artırılmalıdır.
9. Nefes egzersizleri
Derin solunum egzersizleri diş çıtırtı problemlerini önlemeye yardımcı olur. Özellikle yatmadan önce uygulanan solunum egzersizleri rahatlama sağlar. Derin solunum yorgun kasları gevşetmeye yardımcı olur. Ayrıca uyku düzenlenmesine de katkıda bulunur.
– Solunum egzersizleri yatmadan yaklaşık 1 saat önce yapılabilir.
10. Egzersiz
Stresi azaltmaya ve vücudu sakinleştirmeye yardımcı olmak için düzenli egzersizler haftada en az üç kez yapılabilir. Düzenli egzersiz stresli durumlarla baş etmek için de çok etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve dolaşım sisteminin işleyişini artırabilir. Ek olarak, egzersiz daha nitelikli uyku süreçleri sağlar.
– Yemekten sonra ya da başka bir hafif egzersizden sonra bahçede yürümek; Stresi ve gerginliği azaltmaya yardımcı olur. Diş kırma problemlerinden kurtulmak için de yapılabilir. Ayrıca, çay, kahve veya alkol gibi uyarıcılar yemeklerden sonra alınmamalıdır, böylece sorun daha da kötüye gitmez.
Zayıflama ciddi bir sağlık problemi değildir. Bununla birlikte, diş sağlığını etkileyebilir ve hatta diş kaybına neden olabilir. Diş bileme problemi için bitkisel ve doğal çözümler kolayca uygulanabilir. Bununla birlikte, eğer problem şiddetli ise ya da gittikçe şiddetli ise, doktora başvurulmalıdır. Dişlerin zarar görmesini önlemek için, bir ağızlık veya koruyucu diş cihazı da uyku sırasında kullanılabilir.

Bizi Arayın
Yol Tarifi
Whatsapp