Diş Eti Hastalıklarına Ne İyi Gelir?
Diş eti iltihabı olarak da bilinen sakız hastalığı. Diş etlerinde kalıcı koku, kızarıklık veya şişme, dişlerde kanama ve şişme görülür. Tedavi edilmezse, diğer ciddi komplikasyonlara neden olabilir.
Diş Eti Hastalıklarının Nedenleri?
Diş eti hastalığının ana nedeni, ağız bakımı ve plak birikiminin yetersiz olmasıdır. Bakterinin diş ve dişeti kenarlarındaki boşlukları doldurmak plakların artmasına neden olur. Diğer faktörler sigara, hormonal değişiklikler, genetik yatkınlık, yetersiz beslenme, stres, bazı ilaçlar, diyabet ve diğer hastalıklardır. Diş ve diş eti hastalıkları doğal ve bitkisel çözümler ile tedavi edilebilir. Bununla birlikte, eğer diş eti hastalığı ilerlerse, doktora gitmek kesinlikle gereklidir.
Diş Eti Hastalıklarına Ne İyi Gelir?
1. Hidrojen peroksit
Hidrojen peroksit, mikropları öldüren güçlü bir antibakteriyel ajan olarak çalışır. Aynı zamanda dişleri beyazlatır ve aydınlatır.
– Hidrojen peroksit ve su eşit miktarlarda karıştırılır. Karışım, bu karışımla birkaç kez durulanır. Haftada birkaç kez uygulanabilir.
– Alternatif olarak, küçük bir çay kaşığı karbonat, bir macun yapmak için hidrojen peroksit ile karıştırılır. Diş fırçası ve diş macunu temizlendi. Son olarak, ağız çalkalanır. Birkaç hafta boyunca haftada birkaç kez kullanılabilir.
– Hamur yapmak için karanfil yağı ve hidrojen peroksit karıştırılır. Bu hamur diş etleri ile fırçalanır. Ağız daha sonra durulanır.
Not: Hidrojen peroksit çok sık kullanılmamalıdır. Kesinlikle yutulmuyor.
2. Aloe vera
Dişeti hastalıkları için şifalı bitkiler arasında aloe vera bitkisi vardır. Anti-inflamatuar özelliklerinden dolayı aloe vera sakız hastalıklarında çok faydalıdır. Bir anti-mikrobiyal olarak, dişeti hastalığına neden olan bakterileri de öldürür. Aynı zamanda kötü nefes ve ağız ülserlerini iyileştirir.
– Diş etleri taze aloe vera jeli ile masaj yapılır. En az yarım saat bekleyin ve durulayın. Günde birkaç kez tekrarlanır.
– Alternatif olarak, aloe vera su ile durulanabilir.
– Ayrıca düzenli olarak iki çay kaşığı aloe vera suyu içebilirsiniz.
Not: Çok fazla aloe vera suyu içilmesi müshil etkilere neden olabilir.
3. Kızılcık suyu
Kızılcık suyu diş eti hastalığı ve enfeksiyonunda oldukça etkilidir. C vitamini içeriği ile diş eti hastalığını önler.
– Sadece 120 gram veya iki yemek kaşığı yaban mersini suyu içilmesi, dişlerdeki bakterilerin geri dönüşümü önler.
– Ayrıca, C vitamini açısından zengin meyve ve sebzeler; limon, portakal, greyfurt, yabanmersini, üzüm, çilek, papaya, kırmızı biber ve brokoli tüketilebilir.
4. Çay ağacı yağı
Çay ağacı yağı sakız problemlerine bitkisel bir çözüm olarak kullanılabilir. Anti-inflamatuar özellikleri ile diş etlerinde tahriş ve iltihapları giderir. Topikal uygulama ile çay ağacı yağı jeli dişeti kanamasını ve dişeti iltihabını azaltır ve plak oluşumunu önler.
– Diş macununa birkaç damla çay ağacı yağı eklenebilir. Diş macunu ile, dişler 1 hafta boyunca düzenli olarak fırçalanmalıdır.
Not: Çay ağacı yutulmamalıdır.
5. Deniz tuzu
Doğal deniz tuzu, ağrıyı hafifletirken iltihabı hafifletmeye yardımcı olur.
– Bir bardak ılık suya deniz tuzu eklenir. Tamamen eriyik ile karıştırılır.
– Bu karışım ağzı çalkalamak için kullanılabilir.
– Günde üç kez uygulanabilir.
6. Çay poşetleri
Çay, siyah çayı, acıyı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olan özellikle tannik asit içerir. Ayrıca enfeksiyonlara karşı savaşmaya yardım eden antioksidanları da vardır.
– Çay poşeti 10 dakika sıcak suda bekletilir ve daha sonra soğumaya bırakılır.
– Çay poşetleri etkilenen bölgelere üç veya beş dakika bırakılır.
– Süreç günde birkaç kez tekrarlanabilir.
7. Hindistan cevizi yağı
Hindistan cevizi yağı, sakız hastalıklarının tedavisinde anti-bakteriyel ve anti-enflamatuar özelliklerle oldukça etkilidir. Karbonat ile birleştirildiğinde, ağızdaki asitleri nötralize etmeye yardımcı olur.
– İki yemek kaşığı hindistancevizi yağı ve karbonatlar karıştırılır.
– Bu karışım haftada iki kez düzenli olarak diş macununu değiştirmek için kullanılır.