Mediden Sağlıklı Yaşam Merkezi, Parapleji ve Tetrapleji Nedir?, Osteoartrit ve Fizik Tedavi, Skolyoz Tedavisi, Siyatalji, Total Kalça Protezi, Donuk Omuz, Covid-19’da Beslenme, Diz Ağrısı, Parkinson, Ankilozan Spondilit (AS), Omuz Ağrısı, Neden Klinik Pilates?, Hemipleji, Osteoartrit, Bel ağrısı nedir, neden kaynaklanır?

Fizyoterapi, Ortopedik Rehabilitasyon, Sporcu Rehabilitasyonu, Nörolojik Rehabilitasyon, Geriatrik Rehabilitasyon, Manuel Terapi, Ön Çapraz Bağ Yaralanması, Bel Kayması, Boyun Düzleşmesi, Manuel Terapi, Beslenme ve Diyet, Kalça Ağrısı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,

Postür Egzersizleri, Skolyoz Rehabilitasyonu, Solunum Terapisi, Pilates, Yoga, Fonksiyonel Fitness, Beslenme ve Diyet, Menisküs ve Fizyoterapi, Fibromiyalji Sendromu Nedir?, Yaşlı Bireylerde Egzersizin Önemi, Boyun Fıtığı, Sporcu Rehabilitasyonu, Spinal Kord Yaralanmaları,

Boyun Düzleşmesi

Ürün Kategorileri

Boyun Düzleşmesi

Boyun Ağrısı ve Boyun Düzleşmesi
Boyun düzleşmesi birçok farklı sebeple meydana gelebilir. Zamanla kötü duruşa ve bazı rahatsızlıklara bağlı olarak ortaya çıkabilen bu rahatsızlık doğumsal bir rahatsızlık değildir.
Sonradan gelişen bir rahatsızlık olan boyun düzleşmesinde boyun omurlarının sahip olduğu “C” harfi görünümün “I” harfi şekline gelmesi rahatsızlığın temel nedenini oluşturmaktadır.

Boyun Düzleşmesinin Nedenleri
Uzun süre aynı pozisyonda oturmak, hareketsiz yaşam tarzı, yanlış pozisyonlarda gereksiz ağırlıklar taşımak ve strese bağlı kas spazmları boyun düzleşmesinin başlıca nedenleri arasında yer alır.
Eğer kişi yanlış uyku pozisyonunda uyuyor ve uygunsuz yastık kullanıyorsa da boyun düzleşmesi görülebilir. Hassas bir rahatsızlık olan boyun düzleşmesinde psikolojik etmenlerde oldukça önemlidir. Yorgunluk, mutsuzluk, aşırı stres ve kaygı boyun düzleşmesine dolaylı yollardan neden olabilir.
Düzleşme fark edilmezse ve düzeltilme çabasına girilmezse daha büyük sorunlara neden olur. Boyun fıtığının bir önceki adımı olarak görülen boyun düzleşmesinde erken teşhis ve tedavi planlaması çok önemlidir.

Boyun Düzleşmesinin Belirtileri
Boyun düzleşmesinin en dikkat çeken belirtisi boyun ağrısıdır. Boyun ağrısı düzleşme sebebiyle ortaya çıktığında durumun ilerlemiş olduğunu anlamak mümkün olur.
Ağrılar genellikle düzleşme ileri bir seviyeye gelip artık sinirlere baskı yapmaya başladığı zaman ortaya çıkabilir.
Bu nedenle boyun ile sırtın birleştiği noktada meydana gelen ağrı ile birlikte baş geriye doğru yatırıldığında ortaya çıkan ağrı boyun düzleşmesinden kaynaklanabilir.
Boyun ağrısı ile başlayan belirtiler düzleşme sonucunda sinirlere baskı oluşmasıyla vücudun farklı noktalarında ağrı ortaya çıkmasına neden olabilir.
Boyun düzleşmesi dışarıdan görülebilecek kadar dikkat çekici olabilir. Başın öne doğru durması düzleşmenin belirtileri arasında yer alır.

Boyun Düzleşmesi İle Ortaya Çıkabilecek Komplikasyonlar Nelerdir?
Boyun düzleşmesi sendromu bireyin boyun stabilizasyonunu ve eklem hareket açıklığının sınırlarını kontrol eden bağlar üzerinde aşırı strese neden olabilir.
Bu bağ kafatasının arka kısımından başlar, boynun arkasından devam eder ve son boyun omuruna kadar uzanır.
Boyun düzleşmesi olan bireylerde ortaya çıkan hareket sınırlaması omurganın şok absorbsiyon kapasitesini azalttığı için bireyler daha ciddi yaralanmaya açık hale gelebilir.
Bununla birlikte bu durumun hissedilen ağrılar ile ilişkilendirilmesi her zaman kolay olmadığından, bireyler bu sınırlamaların farkına sadece yaralandıktan sonra varabilir.
Düz boyun sendromlu bireylerde bazı yaralanmalar omuriliğin kendisine kadar ulaşabilir. Bu da boyunda ağrıya, baskıya, kafatasının tabanında uyuşmaya veya karıncalanmaya, çift görmeye ve yutma zorluğuna neden olabilir.
Eğer hareket kısıtlamaları uzun süreli ise bir sağlık kuruluşuna gözükmekte fayda vardır.

Boyun Düzleşmesi Nasıl Teşhis Edilir?
Boyun düzleşmesi belirtileri arasında yer alan boyun ağrılarını ve boynu hareket ettirememe belirtilerini yaşayan bireylerde uzmanlar ilk etapta size fiziksel bir muayene ve analiz yapmaktadır.
Muayeneye ek olarak bazı tahliller de istenebilir.
Fiziki muayene, boyun düzleşmesi rahatsızlığının teşhisi için büyük ölçüde bilgi sağlar. Ancak hastalığın kesin bir şekilde teşhis edilebilmesi için röntgen veya MR çekimi de gerekebilmektedir.
MR veya röntgen uygulamaları sayesinde bu hastalığın net bir şekilde teşhisi yapılır. Boyun düzleşmesi için fizik muayene uygulandığı zaman hekimler ve fizyoterapistler tarafından aşağıdaki işlemler uygulanır:
• Boynun sağ, sol, ön ve arka yönlere hareket kabiliyetlerinin kontrolü
• Boynun çevresine el ile yapılan palpasyonlar ile hastaların verdiği tepkiler ve kaslardaki hassasiyet seviyesinin analizi
• El, kol ve bacaklarda meydana gelebilecek güç kayıplarını analiz edebilmek için kas kuvvet testi

Boyun Düzleşmesi Nasıl Tedavi Edilir?
Boyun düzleşmesi omurganın boyun omurlarının üzerinde meydana gelen yapısal bozulmalardan kaynaklanmaktadır ve bozulmanın derecesine göre farklı tedavi teknikleri ile hastalığın iyileştirilmesinde başarılı sonuçlar kaydedilmektedir.
Boyun düzleşmesinde en çok karşılaşılan belirtiler sırt, boyun ve omuz ağrılarıdır. Boyun çevresi kaslarda da spazmlar görülmektedir.
Boyun düzleşmesi tedavisinde uygulanan en temel tedavi yöntemi fizyoterapi, manuel terapi ve bunlarla kombine bir biçimde uygulanan medikal fitness ve egzersiz programlarıdır.

Fizyoterapi ve manuel terapi yöntemleri ile kasları gevşeterek omurlara binen yük azaltır, egzersizler yardımı ile omurganın nötral pozisyona alınması sağlanır. Bu sayede hem omurganın gergin yapısı rahatlatılır hem de kemik yapılarının düzenlenmesi ile düzgün postür sağlanır.
Medikal fitness ve egzersiz programları ile vücudun yeniden esnek ve hareket kısıtından uzak yaşamına geri döndürülmesi hedeflenerek duruş bozukluklarından kaynaklı ağrılar giderilir ve kas ve iskelet sistemi güçlendirilir.
Fizik tedavi, manuel tedavi, medikal fitness ve egzersiz programları koordineli ve düzenli uygulandığı takdirde boyun düzleşmesi tedavisinde başarılı sonuçlar elde edilmektedir ve bu sebeple tedavide devamlılık büyük önem teşkil etmektedir.
Tedavi sonrası yaşam modifikasyonu ile günlük yaşam aktivitelerinde dikkat edilecek hususlar önemle uygulanmalı, ev egzersiz programlarına mutlaka devam edilmelidir.

Bizi Arayın
Yol Tarifi
Whatsapp