Mediden Sağlıklı Yaşam Merkezi, Parapleji ve Tetrapleji Nedir?, Osteoartrit ve Fizik Tedavi, Skolyoz Tedavisi, Siyatalji, Total Kalça Protezi, Donuk Omuz, Covid-19’da Beslenme, Diz Ağrısı, Parkinson, Ankilozan Spondilit (AS), Omuz Ağrısı, Neden Klinik Pilates?, Hemipleji, Osteoartrit, Bel ağrısı nedir, neden kaynaklanır?

Fizyoterapi, Ortopedik Rehabilitasyon, Sporcu Rehabilitasyonu, Nörolojik Rehabilitasyon, Geriatrik Rehabilitasyon, Manuel Terapi, Ön Çapraz Bağ Yaralanması, Bel Kayması, Boyun Düzleşmesi, Manuel Terapi, Beslenme ve Diyet, Kalça Ağrısı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,

Postür Egzersizleri, Skolyoz Rehabilitasyonu, Solunum Terapisi, Pilates, Yoga, Fonksiyonel Fitness, Beslenme ve Diyet, Menisküs ve Fizyoterapi, Fibromiyalji Sendromu Nedir?, Yaşlı Bireylerde Egzersizin Önemi, Boyun Fıtığı, Sporcu Rehabilitasyonu, Spinal Kord Yaralanmaları,

Baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısını geçirecek ideal öneriler!

Baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısını geçirecek ideal öneriler!

En çok çekilen sıkıntıların başında gelen baş ağrısının ne kadar sorunlu bir rahatsızlık olduğunu biliyoruz. Bu makalemizde baş ağrısı nasıl geçer? Diye sıkıntılı şekilde düşünen okurlarımıza cevap vermeyi odakladık. İşte karşınızda baş ağrısına çare olacak ve azaltacak tedavi önerileri!

Baş ağrısına ne iyi gelir?

Zaman zaman yaşantımızın birkaç döneminde baş ağrısı rahatsızlığıyla karşılaşabiliriz. Bazen stresten, bazen de düzensiz beslenmeden kaynaklanan baş ağrısı günlük hayatımızda bizlere oldukça büyük sorunlar getirir. Özellikle kış aylarının kasvetli havalarında oluşan baş ağrılarına kökten çözümleri sıralayacağımız bu makalemizle sizde baş ağrılarından kurtulacaksınız. Maddelere geçelim.
  • Su içmeyi unutmayın.
Biliyorsunuz ki vücudumuzun %70’i su ve bu yapılan araştırmalarla da kanıtlandı. Vücudun susuz kalması halsizliğe, yorgunluğa ve strese yol açar. Bu nedenlerde baş ağrısını tetikler. Ayrıca beynin de %80’i su olduğu için susuzluk baş ağrısına sebep olur.
Devamında beyin kendini besleyecek sıvıyı tüketemez ve kıvranmaya başlar. Genelde içten dışa (merkezden beyin dışına dalga halinde yayılan) doğru olan baş ağrılarının sebebi susuz kalmaktır. Günde en az 2 litre su içmeyi ihmal etmeyin.
İçerisine de bir tarçın ve yarım limon kesip atın. Tadından içilmez. ?
  • Kendinizi olabildiğince stresten koruyun.
Özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanların strese girme ihtimali daha fazladır. Yaşamın gündelik sıkıntılarından kendinizi arındırın. Yarına mutlu bakmayı öğrenin. Ayrıca bir diğer tüyo da şu, bol bol meditasyon yapın.
Az sonra bunu ayrı bir madde halinde ele alacağım. Sizi strese sokabilecek her şeyden uzak durun. Hayatın hızlı temposundan yorulduysanız soluklanıp bir ara verin. Çalışma koşullarından memnun değilseniz işinizi değiştirin.
Bunu neden diyorum biliyor musunuz? Çünkü insanın genetik kodlamasında çalışmak yoktur. Sürekli aynı işte çalışmak ve devamlı aynı şeyleri yaşamak, deneyimlemek insanın yaşantısına terstir. Bunu düşündükçe bana hak vereceksiniz.
  • Meditasyon yapın.
Siz aslında iki kişisiniz. Siz ve vücudunuz. Aynı deri altında yaşayan iki kişisiniz. Vücudunuzla sürekli iletişim halinde olmak ve derdinizi paylaşmak meditasyonla mümkün olur.
Derin bir nefes çekip kendini tekrar eden bir şeye (örneğin su sesi, gök gürültüsü sesi vb.) odaklanırsanız vücudunuzla daha rahat iletişim kurabilirsiniz. Bu maddeyi kesin deneyin ve aynı zamanda baş ağrısının gündelik hayatta oluşan sorunlardan kaynaklandığını düşünün.
Sonra bu sorunları elinize alın ve bırakın. Ellerinizden kayıp düşsün. Böylece baş ağrısının şiddeti azalacak ve en sonunda baş ağrısı yok olacaktır.
  • Yorgunluktan uzaklaşın ve daha fazla dinlenin.
Sizin de kendinize göre bir kapasiteniz var. Gündelik ve rutin hayatınızdan sıkılmış olabilir, yolunda gitmeyen işlerinizden usanmış olabilirsiniz.
Bu sorunları yalnızca dinlenerek uzaklaştırabilirsiniz. Kendinizi çok fazla yormak ve uyumamak gerilim tipi dediğimiz baş ağrısı türün neden olur. Vücudunuzun ihtiyacı kadar dinlenirseniz kan dolaşımı düzenlenir ve beynin besin ihtiyacı daha rahat karşılanır.
Gün içerisinde 2 saat kadar bir süreyi dinlenmeye ayırın. Bol bol istirahat edin.
  • Oda sıcaklığındaki bir suyla duş alın.
Vücudun her bölgesini uyarmanız baş ağrısını azaltabilir. Bunu da en hızlı soğuk su ile yaparsınız. Tabi soğuk suyla duş alın demiyorum. Ilık olsun su. Sonra grip falan olursunuz maazallah ? Su, kan akış hızını arttıracaktır ve böylece tüm organlar daha fazla çalışmaya başlayacaktır.
Sizde bol bol nefes almaya başlayacaksınız. Beyin, aynı zamanda ihtiyacı olan tüm besin değerlerini yeteri kadar tüketecek ve baş ağrısı son bulacaktır.
  • İyi uyuyun.
Uyumak beyni deşarj etmenin tek yoludur. Neyle beslenirseniz beslenin, ne tüketirseniz tüketin uykunun yerini asla dolduramazsınız. Uyku beynin dinlenmesi için çok önemlidir.
Günde en az 8 saat uyunması gerektiği yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkartılmıştır. Uykunun süresinden ziyade kaliteli bir uyku uyumak baş ağrısı probleminize kökten çözüm sağlayacaktır. İyi bir uyku uyumak size gün içerisinde dinçlik hissi ve dinamiklik verir.
Böylece stresten uzak durur, baş ağrısı sorununu hiç çekmezsiniz. En az 8 saat uyuyun. <= ÖNEMLİ
  • Kaslarınızı açın ve omuzlarınızdaki yükü bir kenara bırakın.
Kas açıcı küçük sporlar yapmak omuzlarınızda ve kaslarınızda biriken sıkışmayı dağıtmanın en kolay yoludur. Bu kas sıkışmaları size sırtınızda bir yük varmış gibi hissettirir ve sizde put gibi durursunuz. Bu baş ağrısını direkt olarak tetikler.
Ayrıca bu haldeyken çok kolay strese girebilirsiniz. Birkaç gevşeme tekniği yapıp kaslarınızı gevşetin. Baş ağrısının azalmasında kesinlikle etkili olacaktır.
  • Sağlıklı bir duruş pozisyonuna alışın.
Farklı duruş bozukluklarını yaşantımızın çoğu anında yapıyoruz. Örneğin “toplu taşıma da seyahat ederken veya yemek yerken” sürekli sırtımızı ağrıtacak ve boynumuzun tutulmasına neden olabilecek pozisyonlarda duruyoruz.
Bu, dolaylı yoldan baş ağrısına sebebiyet verebilir. Yanlış pozisyonda duruş sergilemek kas gerginliğini arttırır ve baş ağrısını tetikler. Omurganızın dik bir şekilde durduğundan emin olun. Öte yandan omuzlarınızda çok düşük durmasın.
  • Düzenli beslenin.
Sağlıklı ve düzenli beslenmeye başlamak yaşamın her alanında size artı katacak bir adım olur. Makalemin ilerleyen satırlarında baş ağrısını dindirecek ve sağlıklı beslenmenizi sağlayacak besinleri sıralayacağım.
Düzenli beslenmek neden önemlidir?
Aç kalmak baş ağrısına neden olur. Çünkü yukarıda da değindiğim gibi beyin ihtiyacı olan besin değerlerini karşılayamaz ve vücuda sinyal göndermeye başlar. Anlayacağımız gibi bu sinyal baş ağrısı şeklindedir. Bu nedenle düzenli ve öğün atlamadan beslenmek oldukça önem taşımaktadır.
  • Yürüyüş yapın.
Stresli ve kasvetli dönemlerinizde başınız ağrıyorsa dışarı çıkıp yürüyüş yapın. Yanınıza da bir şişe limonlu – tarçınlı su alın. Suyu içerek yürüyüş yapın.
Bu odak noktanızın duygusaldan gerçekliğe geçişini kolaylaştıracaktır. Böylece stres ve kasvetin neden olduğu baş ağrıları da sona erecektir.
Vücudunuzu esnetmek kan dolaşımını hızlandırır ve kaslarınızı gevşetir. Sıkışmış olan kasların açılmasını kolaylaştırır. Böylece beyne doğru uzanan kaslarınız gevşer ve beyin rahatlar.
  • Güneşte fazla kalmayın.
Güneş susuzluğu arttırır. Ayrıca beynin ısınmasını da hızlandırır. Beyni aynı çalışan bir motor gibi düşünmenizi istiyorum. Motor çok çalışınca ne olur? Hararet yapar. Aynı olay! Özellikle alevli yaz günlerinde öğle saatlerinde dışarı çıkmayın ve şemsiye kullanın.

Bizi Arayın
Yol Tarifi
Whatsapp